I'M A MYSTIC RIVER

Dissabte 26 de febrer 2011

CALÇOTADA
Diumenge 27 de febrer 2011 - 19:00 h.


SHYAM SUNDER TRIO

El mestre Shyam Sunder, virtuós del bansuri o flauta de bambú de l'Índia, es fa acompanyar en aquest concert pel percussionista de tabla Tapan Bhattacharya i la tampura amb Indra. Oferiran un recital de ragas clàssics de la música industànica. Precisament els dos elements que fan de la música de l'Índia una de les més fascinants d'Orient són d'una banda la riquesa i diversitat dels seus instruments i de l'altra la solidesa i complexitat del seu sistema musical, els ragas. SHYAM SUNDER TRIO és un grup de música ètnica del nort de la Índia.
La seva calidesa i suavitat, acompanyat d'un ritme de percusió clar i profund, cautiva a tots els públics interessats en conèixer d'altres formes d'expressió musical.
Shyam Sunder va néixer a la ciutat de Nova Delhi l'any 1954.

És professor de Banduri i de Sitar. Durant el 1982 va ser convidat a Catalunya per la fundació Guasch, on va residir-hi 9 mesos, donant classes de flauta i sitar i diversos concerts. Retorna a Catalunya el 1985 i s'hi estableix de manera permanent.

Aquí ha col·laborat amb músics com Javier Mas, Omar Sosa, Abdeljalil Kodssi, Maria del Mar Bonet i Daud Khan.

cap de setmana amb regust menorquí

Dissabte 19 de febrer a les 23:30 h.
En concert CRIS JUANICO TRIO,
acompanyat d'algun component dels renovats MAGS DE BINIGALL, trepitjaràn l'escenari de la font per donar a conèixer en directe les cançons del disc Pedres que rallen, que s'aniran mesclant amb altres èxits del menorquí, tant d'anteriors treballs en solitari com de la seva època amb Ja T'Ho Diré.


PEDRES QUE RALLEN, que diuen, que canten, que ploren, que conten, que riuen, que senten, que sonen, que es banyen, que reciten, que es refreden, que somien, que detallen, que enamoren, que treuen verdet, que s’amaguen i també surten, que criden, que il·luminen, que saben, que corren, que estimen, que tanquen, que fan olor, que conviden...
CRIS JUANICO, amb les pedres com a metàfora i com a testimoni mut del pas del temps, ens canta cançons i ens conta històries. Les pedres, d’interior fred i sigil·lós, es transformen amb el pas inequívoc del temps, ens transporten a altres èpoques i ens apropen el caliu de les vivències de les persones. Les pedres, cossos inerts però companys de viatge de moltes aventures d’infància, d’episodis d’amor, d’alegries i penes, de fred i calor, de sol i de pluja. Dia rere dia, si ens hi fixam i hi param l’orella, sabrem que estam rodejats de PEDRES QUE RALLEN.
L’artista de Ciutadella de Menorca ens convida a gaudir d’un nou recull cançons de difícil catalogació però amb un marcat esperit rocker i més d’una clucada d’ull als ritmes més populars de la música moderna –new age, rythm&blues, pop… sense perdre l’aire mediterrani que sempre han respirat les seves propostes, envolcallades en lletres plenes de referents a la seva terra, més propera ara, i de la vida mateixa, també més a tocar de tots. Després de quatre anys sense signar cap disc amb temes propis, CRIS JUANICO (Ja T’Ho Diré, Menaix a Truà),

afro i agro's

Divendres 18 de febrer del 2011 - 23:30 h.

afro blue
XAVIER FIGUEROLA saxos tenor i soprà
GUIM GARCIA saxo alt i flauta
XAVIER ALGANS piano/teclats
PEPO DOMÈNECH baix elèctric i contrabaix
RICARD GRAU bateria
Per començar l’any us presentem una formació que va néixer a Terrassa l’any 1999, en format de trio i que ha anat evolucionant fins a la formació actual. El seu repertori està format per composicions pròpies i per versions de temes coneguts (jazz, pop-rock, cançons d’autor...) sempre amb arranjaments en clau de jazz llatí. AFRO BLUE uneix a diferents solistes amb una dilatada carrera dins el món jazzístic català, i els endinsa en els ritmes més llatins sempre amb una clara referència a la música afroamericana del segle xx.

kibor o balles ¿¿

dissabte 5 de febrer a les 23:30 h

concert de KIBOR
(acústica/folk/llatina)

La sonoritat de Kibor parteix de les músiques caribenyes i la rumba però també barregen sense complexes reggae, blues amb colors i melodies provinents de les músiques mediterrànies.

La instrumentació bàsica del quartet és la típica d’una formació tradicional de son cubano amb la integració d’alguns instruments més moderns, característics d’altres estils com la bateria per aconseguir noves textures i explorar noves sonoritats.

Mesclant tots aquests ingredients Kibor ha creat un estil personal i propi, ballable i festiu però que al mateix temps també convida a escoltar-lo assegut amb un "mojito" o una pomada a la mà, això ja dependrà del gust de cadascú.