jordi plana i pep espelt

plouen catximbes, i a mi què ¿
exposició de jordi plana i pep espelt
font del balç (casserres prop gironella)
fins a finals de juny


Els berguedans jordi plana i pep espelt presenten el treball conjunt plouen catximbes, i a mi què ¿
L’exposició que presenten és una mescla de fotografia i pintura en la qual els dos artistes treballen conjuntament a partir de la destrucció i l’evolució de les imatges a través de diferents tècniques i impressions, amb un total de sis quadres on es mostra la formació d’un personatge de vida paral·lela i imaginària. El treball neix a partir de la proposta del musical plouen catximbes.
A nivell professional jordi plana i pep espelt han col·laborat plegats amb infinitat de projectes relacionats amb tot tipus de manifestacions artístiques i com a dinamitzadors culturals al berguedà, però amb plouen catximbes, i a mi què ¿ és la primera ocasió que divergeixen i es centren envers un treball en comú fotogràfic i pictòric, per tant forma part d’un treball totalment inèdit.

jordi plana intenta concebre la fotografia no com a la congelació d’un instant per recordar, sinó per transmetre el que moltes vegades el cos humà no pot expressar amb paraules. Provocador i sense concessions, la seva obra en constant evolució, es limita cada vegada més a la senzillesa dels moments quotidians.

L’obra pictòrica de pep espelt es dirigeix a l’estudi constant de la figura humana atrapada en un cos sense formes definides i allunyada de qualsevol entorn. Tant mateix els sentiments marquen la línia en l’estructura pictòrica de l’artista. El resultat és una pintura freda de pinzellada segura i propera a l’expressionisme nòrdic.