terra tremola !!!




Dissabte 10 de març 2012
23:00 h.

TEMBLOR (KINOPLATZ + GERARD VILARDAGA + TRÀFEC TEATRE)

La font del balç comptarà aquest dissabte amb un espectacle inusual i especial
Per una costat el projecte musical Kinoplatz (Cornella/Pallejà) format per Antonio Clavijo i Raul García, I presentant un rock heterodoxa, amb influències del krautrock, l´electrònica primitiva i les arts visuals, posant èmfasi especial en la posada en escena, les performances i les ambientacions.
El treball amb imatges, les referències cinètiques, la incorporació de sorolls impressionistes en els concerts i la recerca de noves sonoritats es converteixen en marca de la banda. L´atzar (projectar imatges sense sincronia amb la música cercant la troballa), la improvisació i la no utilització de samplers es materialitzen en una evidència: mai hi haurà dos concerts iguals de Kinoplatz.

Amb l’afany de col•laboració entre artistes i altres disciplines, Kinoplatz van engegar el projecte Temblor, un concert poètic i ambiental amb el poeta de Berga Gerard Vilardaga. Poemes colpidors i tendres alhora, músiques elèctriques, tempos màntrics i visuals onírics. Aquest projecte ja els ha fet actuar a un llarg seguit de sales d’arreu de Catalunya i que dissabte presentaran a la font del Balç on s’arroparan d’uns altres convidats: Tràfec Teatre.

Amb idea de concert molt a prop de la performance i de gairebé ritual xamànic-electrònic, Tràfec aportarà la part més viva i matèrica, on tres personatges colpiran i obriran el passatge del viatge.
Els visuals projectats són una barreja de cal•ligrafia cinematogràfica i essènciesdel vídeo art, textures digitals i analògiques. Projectats en directe per Paloma Sánchez.

- Kinoplatz són Antonio Clavijo (guitarra, veus, synth, sorolls) Raul García (bateria, veus, synth, sorolls).
- Poemes a càrrec de Gerard Vilardaga
- Visuals a càrrec de Paloma Sànchez
- Actuació en directe: Tràfec Teatre

Amb un ampli bagatge en formacions anteriors, composició, enregistraments, directes, etc. Kinoplatz es forma a principis de l´any 2010 i toquen el seu primer concert al novembre del mateix any a la Mostra d´experimentació sonora/visual Manubrio, de Pallejà (Bcn,) en la seva quarta edició. Van compartir cartell amb Amigos de las hogueras, un duo de tape music. http://kinoplatz.blogspot.com/

vilardaga és llicenciat en antropologia i diplomat en Treball social. Ha editat els llibres Diumenge, IB6123 i altres contes i Biografies Mínimes –El convent del tèxtil-. Coautor del documental Ciutat abandonada, peça seleccionada al Festival OVNI’08 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. També ha coordinat el projecte editorial TEAS+de trenta i ha publicat diversos relats dins l’obra col•lectiva Contes antiautoritaris. També és coautor de l’obra teatral Del dret i del revés, representada dins del programa oficial de les festes de la Mercè i Sant Martí de Barcelona. http://gerardvilardaga.blogspot.com/

Tràfec teatre és una companyia que ha guanyat un llarg llistat de premis i mencions, però potser no han trobat encara el seu lloc a les nostres comarques. L’últim projecte realitzat és ostia, un espectacle que vol apropar i fer sentir la veu del poeta Pier Paolo Pasolini, que busca la puresa en un món rural ja perdut, que ara es troba en aquesta societat moderna i consumista. En les seves obres fusionen la imatge, les noves tecnologies i el teatre de gest, amb una línia de recerca que identifica el grup de teatre. En aquesta línia també s’han aventurat en algunes improvisacions en col•laboració amb altres formacions musicals. www.trafecteatre.net